Μόνο που το AIDS, δεν μεταδίδεται

Στο παρακάτω βίντεο που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ μας ενημερώνουν για το πως μεταδίδεται και πως δεν μεταδίδεται το...AIDS.

Μόνο που το AIDS, ΔΕΝ μεταδίδεται.

Αυτό που μεταδίδεται είναι ο HIV, ο οποίος είναι ο ιός που μπορεί να προκαλέσει το AIDS, ενώ το AIDS είναι μια προχωρημένη κατάσταση της HIV λοίμωξης, την οποία στις μέρες μας όλο και λιγότερο συναντάμε καθώς χάρη στις θεραπείες που έχουμε σήμερα, ο HIV θεωρείται πλέον ένα χρόνιο νόσημα και με την προϋπόθεση ότι αν το έχεις, το γνωρίζεις και το φροντίζεις δεν συνεπάγεται με AIDS.

Μάλλον στη χώρα αυτή δεν θα μάθουμε ποτέ την διαφορά μεταξύ HIV και AIDS. Γιατί όχι μόνο τέτοιες καμπάνιες γίνονται επετειακά, τα λένε και λάθος, συντηρώντας προκαταλήψεις, λανθασμένες αντιλήψεις και κατ'επέκταση τον φόβο και το στίγμα.

Όσο για την προαγωγή της πρόληψης που επίσης φαίνεται να θέλει να πετύχει το συγκεκριμένο βίντεο, το κάνει μιλώντας για τα προφυλακτικά ως...γευστικά πολύχρωμα σκουφάκια που πιο πολύ με κάνουν να φαντάζομαι την Baribie Chef να φοράει λάτεξ σκούφο με γεύση φράουλα, παρά το σεξ και πως μπορώ να το κάνω ασφαλέστερα.

Και φυσικά, ενώ αναφέρονται στην αύξηση των κρουσμάτων από το 2010 μεγάλο μέρος της οποίας αφορά χρήστες και χρήστριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, για ασφαλέστερη χρήση και καθαρές σύριγγες ούτε λόγος.

Γιατί βλέπεις, στις φιλάνθρωπες περσόνες που θέλουν να επιδείξουν κοινωνικό έργο και τα επετειακά βιντεάκια δεν ταιριάζουν οι βελόνες, οι χρήστες και άλλα τέτοια παρακμιακά, αλλά τα πολύχρωμα σκουφάκια σε τρέντι γεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: