Είναι πιο "καυτό" στην αρχή...τολμηρή καμπάνια για το τεστ HIV





















Η καναδέζικη οργάνωση H.I.M (Health Initiative for Men) λανσάρει την παραπάνω, τολμηρή καμπάνια που απευθύνεται σε γκέι και bisexual άντρες επισημαίνοντας οτι ο HIV μεταδίδεται πολύ ευκολότερα κατά τους δύο πρώτους μήνες μετά την μόλυνση και προτρέποντας αυτούς που κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις να εξεταστούν, καθώς πλέον μπορείς να έχεις έγκυρο αποτέλεσμα 10 ημέρες μετά την μόλυνση.

Κατα τους δύο πρώτους μήνες της μόλυνσης, ο ιός αναπαράγεται με ταχύτατους ρυθμούς και έτσι τα ποσοστά του ιού στο αίμα, το σπέρμα και άλλα σωματικά υγρά είναι ιδιαίτερα αυξημένα, άρα είναι και πιο εύκολο να γίνει μετάδοση. 

Πλέον, υπάρχει τεστ το οποίο ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό και όχι τα αντισώματα, άρα μπορούμε να έχουμε διάγνωση μετά τις 10 πρώτες μέρες απο την επικίνδυνη επαφή. 

Στο site της οργάνωσης υπάρχει και εφαρμογή υπολογισμού ρίσκου, όπου με την περιγραφή της επαφής υπολογίζεται το μέγεθος του ρίσκου μετάδοσης. 

Άρα, εάν το καλοκαιράκι λίγο το κρασί, λίγο η θάλασσα και λίγο το αγόρι (η κορίτσι) σου σε έκαναν να φερθείς και...λίγο επιπόλαια, κάνε μια εξέταση για HIV, προστατεύοντας τον εαυτό σου και τους άλλους.

Εδώ το video της καμπάνιας :

Hottest at the Start PSA from Dustin Mclean on Vimeo.


Καλό φθινόπωρο!

1 σχόλιο:

Περσέας είπε...

ε ρε Λουκά που τους χρειάζεται χαχαχα
φτου φτου μη τους ματιάσω