Η.Π.Α: Απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την μεταμόσχευση οργάνων μεταξύ οροθετικών.


Υπογράφηκε στις 21 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα απόφαση για την άρση της απαγόρευσης των ερευνών σχετικά με την μεταμόσχευση οργάνων από ένα οροθετικό άτομο προς ένα άλλο (HOPE - HIV Organ Policy Equit Act). 

Η απαγόρευση αυτή θεωρείται πλέον αναχρονιστική λόγω της εξέλιξης στην αντιμετώπιση του HIV και της αυξανόμενης αποτελεσματικότητας της αντιρετροϊκής θεραπείας. Μέχρι χθες, ακόμη και το να γίνουν επιστημονικές έρευνες σε αυτό το πεδίο ήταν παράνομο. 


Η αλλαγή αυτή στη νομοθεσία δίνει ελπίδες και για την άρση της απαγόρευσης πραγματοποίησης τέτοιου είδους μεταμοσχεύσεων, εφόσον οι έρευνες μπορέσουν να το στηρίξουν επιστημονικά.


"Εφόσον ξεκινήσουν οι έρευνες σε αυτόν τον τομέα είναι πιθανό να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα όργανα αυτά και να έχουμε πρόσβαση σε μια νέα πηγή οργάνων για ανθρώπους που ζουν με HIV " δήλωσε στο περιοδικό Time ο Robert Walsh, Διευθυντής του τμήματος μεταμοσχεύσεων της "Διοίκησης Πόρων Υγείας και Υπηρεσιών" των Η.Π.Α, χαιρετίζοντας την απόφαση αυτή.


Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την επίσημη σχετική ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: