Sex, Love(ρδος) & HIV


Ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ξαναχτυπά!

Την Πέμπτη, στην ημερίδα για την «προαγωγή της δημόσιας υγείας» που οργανώθηκε από τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, ο Λοβέρδος χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια».

Ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Και κατέληξε στο : «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»

Προφανώς τον κύριο Λοβέρδο, τον αφορά το HIV/AIDS μόνο όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για να εντείνει την αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική και να κάνει ρητορική μίσους, αδιαφορώντας για την ουσία του προβλήματος. 

Στοχοποιεί λοιπόν τα εύκολα θύματα, που ήδη βάλλονται, ρίχνοντάς τους την ευθύνη ενώ ο "Έλληνας πελάτης" που πληρώνει τα διπλάσια προκειμένου να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και επιπλέον δεν φροντίζει ο ίδιος να προφυλάξει την "ελληνική οικογένεια", ουδεμία ευθύνη φαίνεται να φέρει!


Αν δει κανείς τα επιδημιολογικά στοιχεία στα οποία ο κύριος Λοβέρδος αναφέρεται όπως και όποτε τον συμφέρει θα διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα, οι μετανάστες και μετανάστριες με HIV, φέρουν τον κυρίαρχο στις Δυτικές χώρες υπότυπο του ιού και όχι αυτόν που βρίσκουμε σε χώρες τις Αφρικής, άρα είναι πιο πιθανό να έχουν κολλήσει εδώ, παρά να έχουν "εισάγει" τον ιό από τις χώρες τους. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν ξανά, ποιος κινδυνεύει από ποιόν. 

Από την άλλη, δεν αναγνωρίζει ούτε τις ευθύνες του Ελληνικού κράτους και του ίδιου, που έχει βάλει στο συρτάρι το "Εθνικό σχέδιο δράσης για το HIV/AIDS" και δεν το έχει εφαρμόσει ούτε στο ελάχιστο.

Και φυσικά ούτε λόγος για τις εγκληματικές ελλείψεις σε πρόληψη, ενημέρωση, πρωτοβάθμια φροντίδα για ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα), εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, πολιτικές για την χρήση ουσιών κλπ. 

Αναφέρθηκε επίσης στους χρήστες ναρκωτικών, λέγοντας ότι : «η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά αν και στην Αθήνα το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και άλυτο». «Χίλιοι άνθρωποι που περιμένουν θεραπεία. Στην πρωτεύουσα η αναμονή για θεραπεία διαρκεί 7 χρόνια. Πρέπει να γίνει κι εδώ 20 μέρες», τόνισε και δεσμεύτηκε ότι «μέχρι το τέλος του χειμώνα θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής που, κοιτάζοντας τη μεγαλώνει, όπως είχε χαρακτηρίσει επιτυχώς ο Κ. Καραμανλής».

Επίσης εδώ δεν μας λέει ότι εντελώς τυχαία, η αύξηση των κρουσμάτων σε χρήστες και χρήστριες ουσιών "συμπίπτει" με το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει να δίνονται δωρεάν καθαρές σύριγγες (εδώ παλαιότερο σχετικό post). 

Η "μάστιγα" λοιπόν εδώ, δεν είναι ο ιός του HIV, αλλά ο "ιός" της ευθυνοφοβίας, του στρουθοκαμηλισμού, της άγνοιας και του ρατσισμού που μεταδίδονται πολύ ευκολότερα και κάνουν μεγαλύτερο κακό στην κοινωνία απ' ότι ο HIV στο σώμα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: