Μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2012 ο Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα έχει υπάρξει απόφαση για τον Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, που θα διορθώνει αδικίες που υπήρξαν κατά την αναμόρφωσή του και «να συνυπολογιστεί η ιατρική με την ασφαλιστική αναπηρία», ανέφερε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Γείτονα.


Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γείτονας επαίνεσε το υπουργείο Εργασίας για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου Κανονισμού, προκειμένου να μπει και φρένο στο «εκτεταμένο και διαχρονικό φαινόμενο των αναπήρων-μαϊμού, που απολαμβάνουν λαθραίες παροχές, στερώντας τες από άλλους που τις έχουν ανάγκη», διακρίνοντας ωστόσο, πως η προσπάθεια οδηγήθηκε σε ένα «γενικότερο πετσόκομμα», που αγνοούσε τις ειδικές ανάγκες ομάδων, όπως οι μεταμοσχευθέντες ήπατος.


«Μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρξει διορθωτική απόφαση, που θα δώσει την δυνατότητα να μην υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των συντάξεων, στους χαρακτηρισμούς των ΑμεΑ και στις κοινωνικές και άλλου είδους προνοιακές παροχές», ανέφερε ο κ. Κουτσούκος. «Σας διαβεβαιώνω ότι μεταμοσχευθέντες, νεφροπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία και άλλες ασθένειες, θα αντιμετωπιστούν με τρόπο που να μην υπάρχει καμία επίπτωση» απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας.
«Έπρεπε να υπάρξει νοικοκύρεμα, διαφάνεια και αντικειμενικότητα σε όλες τις δράσεις του Δημοσίου. Είναι όμως άλλο πράγμα το νοικοκύρεμα και άλλο να καίγονται τα ξερά μαζί με τα χλωρά», παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούκος.

πηγή : www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: