Συνάντηση οργανώσεων HIV/AIDS με τον Υπουργό Εργασίας για τον ΚΕΒΑΣυνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι των ΜΚΟ "Κέντρο Ζωής" και "Θετική Φωνή" στα πλαίσια της συνάντησης του Υπουργού με τους φορείς των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, μετά από επιστολές των οργανώσεων προς το υπουργείο  για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο νέος ΚΕΒΑ (Κανονισμός Εκτίμησης Ποσοστών Αναπηρίας). 


Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές παρεμβάσεις επί του ΚΕΒΑ προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Έπειτα άκουσε τις απόψεις και προτάσεις όλων των παρευρισκόμενων οργανώσεων.
Στο τέλος της συνάντησης είπε ότι ο ΚΕΒΑ έχει ανασταλεί ύστερα από αποστολή εγγράφου του στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ανέφερε επίσης ότι στόχος του Υπουργείου δεν είναι η μείωση των παροχών αλλά ο εξορθολογισμός και η μείωση της σπατάλης προς όφελος αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη, και φάνηκε διατεθειμένος να αναγνωρίσει λάθη που έχουν γίνει και να διορθωθούν άμεσα.                                                  Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις...


*Αναλυτικά οι θέσεις του Κέντρου Ζωής επί του αναθεωρημένου ΚΕΒΑ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: