«Μπούμεραγκ» για τον Λοβέρδο οι δηλώσεις για απέλαση οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών




Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος επιχείρησε να υπερασπιστεί την «ελληνική οικογένεια», όπου ο πατέρας – «πελάτης» της αλλοδαπής πόρνης με HIV, κινδυνεύει να μολύνει την οικογένειά του, γι΄αυτό και η πόρνη θα απελαθεί (!) και η δήλωσή του αυτή ξεσήκωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ και τους Οικολόγους Πράσινους, που τον καταγγέλλουν για «σύμπλευση με την ακροδεξιά» και «άκρως επικίνδυνο λαϊκισμό»! Υπενθυμίζουν στον κ. Λοβέρδο, ότι οι γυναίκες που θέλει να απελάσει, είναι τριπλά θύματα βίας, ως μετανάστριες, ως πόρνες και ως φορείς του HIV.





Να σημειωθεί, ότι  δήλωση του υπουργού Υγείας, συμπίπτει χρονικά, αλλά όχι πολιτικά, με την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρας Μετανάστη, σύμφωνα με την οποία:  "To ΠΑΣΟΚ, έχει αποδείξει στην πράξη ότι τα δικαιώματα των μεταναστών δεν συνδυάζονται με οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση, εκτός από αυτή του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία ή άλλο πολιτισμικό χαρακτηριστικό. Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας είναι και νομική και ηθική υποχρέωση όλων μας. Οι μετανάστες δεν βοηθούν την κοινωνία μας, είναι μέρος της κοινωνίας μας. Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό, η Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκραστεί τα αιτήματα που πηγάζουν από τη σημερινή συγκυρία".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Στη συνέχεια, εξήγησε ότι αποτελεί πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας, καθώς "Από τους 620 οίκους ανοχής, μόνο οι 7 είναι νόμιμοι, ενώ από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα", τόνισε. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Στη συνέχεια κατέληξε: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»! Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στα τεράστια κενά που υπάρχουν στο καθεστώς ελέγχου και λειτουργίας των οίκων ανοχής από ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο Υγείας και δήμους.
ΣΥΝ
Η κριτική όμως ήρθε σκληρή προς το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ, το οποίο σχολιάζει καυστικά: «Γνωρίζαμε τον μνημονιακό υπουργό Υγείας ως ενεργό τμήμα της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, τώρα μας δείχνει ένα ακόμη στοιχείο της ιδεολογικής του συγκρότησης: ενός ακραία πατριαρχικού πολιτικού, που κωφεύει μπροστά στην πραγματικότητα του trafficking, του Γολγοθά που πρέπει να υποστούν τα θύματα της πορνείας - νόμιμης ή παράνομης. Ο κύριος Λοβέρδος φαίνεται δεν αναγνωρίζει το ρόλο και τις επιλογές των πελατών της πορνείας. Είναι προστάτης της «ελληνικής οικογένειας», όπου σαφέστατα μέλη της είναι οι πελάτες των θυμάτων, οι επισκέπτες που ενισχύουν τη χείριστη εκμετάλλευση αυτών των γυναικών.

Η σύμπλευση με ακροδεξιά στοιχεία σε κυβερνητικά κλιμάκια και σε γενικότερο πολιτικό πλαίσιο έχει ενσωματώσει όλες τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που ταιριάζουν από ό, τι φαίνεται στον κ. Υπουργό Υγείας. Αντί να αναγνωρίσει από τη θέση εξουσίας που καταλαμβάνει, το απλό γεγονός ότι οι μετανάστριες ιερόδουλες είναι τριπλά θύματα (των εμπόρων ανθρώπων της χώρας που προήλθαν, των εκμεταλλευτών στη χώρα μας και των πελατών της «ελληνικής» οικογένειας) και οφείλει μια πολιτεία να τις προστατέψει, δείχνει με το πιο βάρβαρο πρόσωπο την αναλγησία της κυβέρνησής του. Οι φορείς του AIDS είναι θύματα μιας κοινωνίας που χωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Αν κ. Λοβέρδο δε θέλετε να φτάνει η ασθένεια στα σπίτια των ψηφοφόρων σας, τότε να κυνηγήσετε τους εμπόρους ανθρώπων, να προστατέψετε τα θύματα και να τα εντάξετε στην κοινωνία με αποζημίωση για αυτά που έχουν υποστεί. Η αναλγησία έχει τα όριά της!»

Οικολόγοι Πράσινοι
«Τιμωρούνται ως θύτες τα θύματα της εκμετάλλευσης», σχολίασε την προαναγγελία από τον κ. Λοβέρδο της απέλασης των αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών χωρίς χαρτιά που είναι φορείς του AIDS, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας και πρόσθεσε:
«Καταλαβαίνουμε τις εσωκομματικές φιλοδοξίες του κ. Λοβέρδου, αυτές όμως δεν επιτρέπεται να προωθούνται στις πλάτες των πιο αδύναμων ούτε να τροφοδοτούν τις προκαταλήψεις και την άγνοια. Θέλει να τιμωρήσει ως θύτες εκείνες που είναι δυο φορές θύματα: Εξαθλιωμένες γυναίκες που όχι μόνο πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης αλλά και μολύνονται στη χώρα μας, τώρα απειλούνται και με απέλαση. Άραγε υπάρχουν επαρκή προγράμματα περίθαλψης στις χώρες που θέλει να τις απελάσει ο κ. Λοβέρδος; Με τη συμπεριφορά του ο φιλόδοξος Υπουργός αποδεικνύει πως όποιος δεν είναι άνθρωπος με τους "ξένους" δεν είναι άνθρωπος τελικά ούτε με τους Έλληνες.
Αντί να κρύβεται πίσω από έναν άκρως επικίνδυνο λαϊκισμό, η κυβέρνηση ας ξεκινήσει την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το AIDS που κρατά στο συρτάρι 5 χρόνια τώρα».

με πληροφορίες από : www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: