Υγειονομικές βόμβες - Από τον Λοβέρδο στη ΘΕΤΙΣ

Όπως αποκάλυψε πριν μερικές μέρες "Η Εφημερίδα των Συντακτών", ο Υπουργός Δημόσιας  Τάξης εμπνεύστηκε νέο πογκρόμ, αυτή τη φορά με στόχο τα εξαρτημένα άτομα, τα οποία περισυλλέγονται από την ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, παρά την θέληση τους, όπου μαζί με ΚΕΕΛΠΝΟ και με την συνεργασία του Ε.Κ.ΕΠ.Υ , καταγράφονται και υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις.

Αυτή τη φορά μάλιστα, με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ μας ενημερώνει ότι το πογκρόμ είναι "ανθρωπιστικού χαρακτήρα" (!) αφού γίνεται "για το καλό τους" και τους κερνάνε και σνακ!
 Το μόνο που λείπει είναι να τους βάλουν κι ένα κίτρινο αστέρι, ένα ροζ τρίγωνο, ένα σηματάκι βρε αδερφέ!

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, με μικρές παραλλαγές στο σενάριο, τους πρωταγωνσιτές και την ομάδα-στόχο. Έργο προετοιμασμένο από καιρό, που αφού το δοκίμασαν και τους πέτυχε, το πάνε κάθε φορά ένα βήμα παρακάτω, βάζουν κάθε φορά και μια νέα ομάδα-στόχο.



Από το 2011 έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για "υγειονομικές βόμβες" και "επικίνδυνες ομάδες" από τις οποίες έχουν βαλθεί να προστατέψουν τον πάντα αθώο έλληνα οικογενειάρχη, όταν ο Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας τότε, είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος, προειδοποιώντας την αγία ελληνική οικογένεια πως «το μεγάλο πρόβλημα της πόλης είναι η αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS», τονίζοντας ότι είναι και πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια» και προτείνοντας να απελαθούν οι οροθετικές μετανάστριες.

Φυσικά, για τον έλληνα νοικοκύρη οικογενειάρχη ήταν ο καλός υπουργός που του επιβεβαίωνε πως αυτός ουδεμία ευθύνη έχει και το πρόβλημα, όπως πάντα, είναι οι "άλλοι" και φυσικά τον ξαναψήφισε στις επόμενες εκλογές, επαινώντας τον έτσι που μας φροντίζει και μας νοιάζεται.

Ακολούθησε η περιβόητη υγειονομική διάταξη περί έλεγχου των λοιμωδών νοσημάτων με βάση την οποία ξεκίνησε το πρωτοφανές πογκρόμ κατά των οροθετικών γυναικών, η διαπόμπευση και η προφυλάκισή τους. Μετά την διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις, σταμάτησαν τις διαπομπεύσεις, όχι όμως και τα πογκρόμ. Με τον "Ξένιο Δία" που ακολούθησε, μαζί με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, εξακολουθούσαν να γίνονται προσαγωγές και εξετάσεις, με την πολύτιμη πάντα βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εκδιδόμενα άτομα, ή τέλος πάντων, όποια κυκλοφορούσε στο κέντρο τους έμοιαζε με πουτάνα.

Και φτάνουμε στην ΘΕΤΙΣ, μια επιχείρηση ίδιας έμπνευσης και λογικής με τις προηγούμενες, αυτή τη φορά με στόχο τα εξαρτημένα άτομα. Απλά τώρα, τόσο η ΕΛ.ΑΣ με την ανακοίνωσή της όσο και ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ προσπαθούν να δώσουν στην επιχείρηση "φιλανθρωπικό" χαρακτήρα και να μας πείσουν ότι το κάνουν προκειμένου να "παρέχουν πρώτες βοήθειες σε άρρωστα ή τραυματισμένα άτομα". Ειλικρινά με τις δηλώσεις αυτές κόντεψα να δακρύσω. Όχι από συγκίνηση, από απελπισία. 

Που ζω σε μια χώρα που "προστατεύει τον πολίτη" και "προάγει την δημόσια υγεία" τσουβαλιάζοντας ανθρώπους και υποβάλλοντας τους σε εξαναγκαστικούς ελέγχους και επιπλέον, προσπαθούν όλο αυτό να το παρουσιάσουν ως φιλανθρωπική δράση, ζητώντας να τους πούμε και ευχαριστώ.


Μόνο που η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για επιχειρήσεις σκούπα και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνανθρώπων μας, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που χαρακτηρίζονται "υψηλού κινδύνου", αγνοώντας ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν ομάδες, παρά μόνο συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Και αυτή την στιγμή δεν βλέπω καμία συμπεριφορά υψηλότερου κινδύνου από αυτή του Υπουργείου Δημόσιας τάξης και της ΕΛ.ΑΣ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πείσει (τουλάχιστον όχι όλους και όλες μας) ότι νοιάζεται για τις ομάδες αυτές και την υγεία τους ή ακόμη και για την δημόσια υγεία, όταν επιλέγει να την προάγει μέσω της καταστολής, ενώ η πρόληψη παραμένει μια άγνωστη λέξη.

Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας δεν γίνοται με πογκρόμ και υποχρεωτικούς ελέγχους, αλλά με την προώθηση της οικειοθελούς εξέτασης, την διασφάλιση της πρόσβασης όλων στις υπηρεσίες υγείας και στην πληροφόρηση γύρω από την πρόληψη. Με τις ναζιστικές αυτές μεθόδους, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα δούμε.


Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ "την ίδια ώρα που γίνονται επιχειρήσεις σκούπα, στην Μονάδα Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ σταμάτησαν να γίνονται ιολογικές εξετάσεις στα εξαρτημένα άτομα (που οικειοθελώς προσέρχονται για να εξετασθούν ) επειδή κατασχέθηκε, λόγω χρεών, το μηχάνημα διενέργειας των ελέγχων. Την ίδια ώρα η κινητή μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που αντιμετώπιζε επί 24 ώρες τα επείγοντα προβλήματα των εξαρτημένων και έσωζε ζωές από υπερδοσολογία, έπαψε να λειτουργεί επειδή στοίχιζε πολύ."

 
Υγειονομικές βόμβες λοιπόν δεν είναι οι άνθρωποι που ανήκουν σε "ομάδες υψηλού κινδύνου" αλλά οι ναζιστικές πολιτικές που αγνοούν κάθε έννοια πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενισχύουν την προκατάληψη και τον στιγματισμό και καταρρίπτουν κάθε εμπιστοσύνη στους φορείς και το σύστημα υγείας. 

Δυστυχώς, η ΘΕΤΙΣ μάλλον δεν θα είναι η τελευταία τέτοια επιχείρηση που θα δούμε. Όσο δεν αντιδρούμε, το τέρας αυτό θα προχωράει στην επόμενη ομάδα που θα βάλει στον στόχο, μέχρι να φτάσει, ποιος ξέρει που...

Δείτε εδώ τις σχετικές ανακοινώσεις : Κοινή ανακοίνωση φορέων απεξάρτησης,  ΟΚΑΝΑΘετική ΦωνήΣύλλογος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: