"We were here" ένα ταξίδι στα πρώτα χρόνια του AIDS

Ένα νέο, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο «We were here» (ήμασταν εδώ), μας πηγαίνει στα πρώτα χρόνια του AIDS στο San Francisco.

Ίσως είναι εύκολο να υποθέσει κανείς οτι η ιστορία του AIDS στην γκέι κοινότητα έχει ειπωθεί, αλλά μια βαθύτερη μελέτη των πρώτων χρόνων αυτής της κρίσης μόλις έχει ξεκινήσει.



Το ντοκιμαντέρ «We were here», καταπιάνεται με την ιστορία των πρώτων χρόνων του AIDS στο San Francisco, μέσα απο προσωπικές συνεντεύξεις πέντε ανθρώπων – τεσσάρων γκέι αντρών και μίας στρέιτ γυναίκας – των οποίων οι εμπειρίες μέσα απο τον ακτιβισμό, την αλληλοβοήθεια, την τέχνη και την απώλεια, σκιαγραφούν με καυστικό τρόπο μια αξιοσημείωτη εποχή.

Μέσα απο μια ιστορία με βάση το San Francisco, το «We were here» επεκτείνεται πέρα απο το San Francisco και πέρα απο το ίδιο το AIDS. Μιλάει για την ικανότητα μιας κοινότητας να ανταπεξέλθει σε δύσκολες περιστάσεις με αγάπη, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη στις 9 Σεπτεμβρίου, και αργότερα μέσα στον μήνα θα προβληθεί στο Los Angeles και το San Francisco

Στην Ελλάδα, θα προβληθεί στο φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας" την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα Απόλλων Cinemax Class (Σταδίου 19)

Το ντοκιμαντέρ έχουν σκηνοθετήσει οι David Weissman και Bill Weber και έχει ανοίξει έναν διάλογο μεταξύ αυτών που έζησαν εκείνη την περίοδο και της νέας γενιάς, που συχνά φοβάται να ρωτήσει. 

Trailer :

WE WERE HERE (trailer) from David Weissman on Vimeo.



2 σχόλια:

Athanasios Int είπε...

πολυ καλο και πολυ ενδιαφερον-μπραβο

Unknown είπε...

Ναι, αν και δεν το έχω δει ακόμη, απο το trailer και τις κριτικές, φαίνεται να είναι εξαιρετική δουλειά.