Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης ασθενών κρατουμένων στον Κορυδαλλό



Για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό θανάτων, κρατουμένων ασθενών στον Κορυδαλλό, κάνουν λόγο σε καταγγελία τους οι κρατούμενοι, ζητώντας να τους επισκεφτεί, στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, Επιτροπή γιατρών και άλλων αρμοδίων, για να διαπιστώσουν τις «άθλιες», όπως λένε, «συνθήκες διαβίωσης».

Για το λόγο αυτό, απεργία πείνας και αποχή από τα φάρμακά τους, άρχισαν από την Πέμπτη το πρωί περίπου 200 κρατούμενοι – ασθενείς (οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με φυματίωση και με εγκεφαλικά) που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» του Σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Στην καταγγελία τους, οι κρατούμενοι ασθενείς, υποστηρίζουν ότι:

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκαν 10 θάνατοι κρατουμένων ασθενών. Το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι εξειδικευμένο, για τα αντίστοιχα νοσήματα των κρατουμένων και συχνά δεν δείχνει προθυμία, να ανταποκριθεί σε αιτήματα των οροθετικών κυρίως ασθενών, όταν ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις για να ρυθμιστεί η θεραπεία τους.
Το συσσίτιο συχνά είναι όσπρια (φακές, φασόλια) πάντα, όμως, χωρίς λάδι. Το γάλα που προσφέρεται για πρωινό, αραιώνεται με νερό. Η μερίδα είναι όση χωρά σε ένα πλαστικό ποτηράκι και συνοδεύεται από μία μόνο φρυγανιά.
Σε μικρούς θαλάμους που 4Χ5 στοιβάζονται 15 κρατούμενοι ασθενείς, ανεξάρτητα αν ορισμένοι έχουν και μεταδοτικό νόσημα. Σε άλλους χώρους για 8 άτομα στοιβάζονται 30 άτομα.
Πλένουν τα ρούχα τους οι ασθενείς και τα απλώνουν στο διάδρομο του νοσοκομείου. Υπάρχει έντονη δυσοσμία, καθώς ασθενείς με εγκεφαλικό συχνά λερώνονται και τους καθαρίζουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Οι τουαλέτες συχνά παθαίνουν βλάβη και καθυστερεί η επισκευή τους.
Σε μια τουαλέτα περιμένουν ουρά για να εξυπηρετηθούν 80 άτομα. Αρκετοί κοιμούνται σε βρώμικα στρώματα στο πάτωμα.
Οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι «η κατάσταση αυτή είναι γνωστή, τόσο στην διεύθυνση του νοσοκομείου, όσο και στη διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί όλα αυτά, χωρίς ωστόσο ν΄αλλάζει κάτι».
πηγή : ethnos.gr