Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί



Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ενημερώνοντας για την ύπαρξη οροθετικής εκδιδόμενης μετανάστριας σε συγκεκριμένο οίκο ανοχής και καλώντας τους πελάτες να εξεταστούν άμεσα για HIV.

Προφανώς το ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωρίζοντας πόσο ανεπαρκή δουλειά έχει κάνει για την ενημέρωση και την πρόληψη, θεωρεί δεδομένο ότι κανένας πελάτης οίκων ανοχής δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό και φυσικά εφόσον είναι Έλληνας, νόμιμος και οικογενειάρχης δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, αλλά για ακόμη μια φορά, για όλα φταίνε οι μετανάστριες.





Βλέπουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά κρατικούς φορείς να συμβάλλουν ενεργά στην εξάπλωση του ρατσισμού και του στιγματισμού και ένα ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο αντί να φροντίζουν για την ενημέρωση και την πρόληψη, προτιμούν να μετατραπούν σε αστυνομία της δημόσιας υγείας και να επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών, πραγματοποιώντας υγειονομικούς ελέγχους και ενημερώνοντας μας για ανθρώπους-"υγειονομικές βόμβες" που ζουν ανάμεσά μας, μεταδίδοντας έτσι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από τον HIV : τον φόβο, τον ρατσισμό και το στίγμα.

Προφανώς αγνοούν το γεγονός ότι η λύση βρίσκεται στην σωστή ενημέρωση και την εξασφάλιση της επαρκής πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και όχι στην δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, η οποία διασπείρει τον φόβο και αποτρέπει ανθρώπους από το να εξεταστούν και να έχουν επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

Να επισημάνω εδώ ότι στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας σχετικά με το HIV/AIDS στον εργασιακό χώρο, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα από το οποίο θα πρέπει να αποκλείονται άτομα που ζούν με HIV, αλλά θα πρέπει σε όλους τους χώρους εργασίας να υπάρχει επαρκής πρόληψη και πρόσβαση στην ενημέρωση και τις υπηρεσίες υγείας.

Ο Λοβέρδος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του και να φωνάξει εγώ σας τα είπα δηλώνοντας πως : "Όταν εγώ έλεγα να μην πηγαίνουν οι Έλληνες με αλλοδαπές δεν με ακούσατε"

2 σχόλια:

aizen999 είπε...

αηδιαστικες οι δηλωσεις λοβερδου,αηδιαστικη η ανηθικη η μετατοπιση της ευθυνης για τα παντα στους μεταναστες.
ο μεσος ελληναρας αθωωνεται λογω βλακειας.Για το λοβερδο που ηλιθιο δε τον λες τι να πεις?
Εγω πιστευω οτι οι ελληνες (και μη)πολιτικοι/η ειναι ηθικα χρεωκοπημενη-οι καλοι τελειωνουν παντα τελευταιοι,οι ξυπνιοι παιρνουν λεφτα(και υπουργικες θεσεις) κατω απ'το τραπεζι και ειναι αρχοντες.Αν ειχαν μυαλο η κοτσια,θα κανανε κι εκεινοι(οι καλοι)τα ιδια.Αυτη ειναι μαλλον η δικη τους φιλοσοφια...

gay super hero είπε...

Νόμιζα ότι έχουμε χτυπήσει πάτο μέχρι που είδα τις φωτογραφίες αυτών των γυναικών στα κανάλια.

Μαθήματα δημοκρατίας από υπουργούς, εισαγγελείς και δημόσιους φορείς λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Φαίνεται πως είναι το ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο των χρυσών αβγών.