Αντίο....AIDS?


"Αντίο AIDS" είπε πριν από κάποια χρόνια η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου και μέσα από το ομότιτλο βιβλίο της, το hivwave.gr αλλά και από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις διέδιδε την θεωρία πως ο HIV δεν προκαλεί το AIDS, ότι όλα αυτά είναι μια καλοστημένη συνωμοσία και ότι τα φάρμακα είναι αυτά που σε αρρωσταίνουν,  με κατάληξη εχθές, να πει αντίο στην ίδια της την ζωή...

Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε ποτέ τον αριθμό των ανώνυμων ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους  πιστεύοντας ότι με ένα "Αντίο AIDS" και χωρίς αντιρετροϊκή θεραπεία έχουν, όπως έλεγε και η ίδια, "κερδίσει την μάχη με το AIDS", μια μάχη που δυστυχώς, με θεωρίες συνωμοσίας και "Αντίο" δεν κερδίζεται. 
Αντιγράφω από το site της  :


"Γειά σας,

Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. ‘H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV – αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) – δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS.
Δημοσιογράφος από το 1989 στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ με ειδίκευση στην κριτική βιβλίου.
Είχα έκδηλη συμπαράσταση από το εργασιακό περιβάλλον μου – δημοσιογράφους, συγγραφείς και εκδότες – από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η “οροθετικότητά” μου το 1995.
Σε καθημερινή βάση, η υποστήριξη ξεκίνησε από τον Σταύρο Ψυχάρη, διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, και διαπέρασε όλο το εκδοτικό συγκρότημα. Ο Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης του ενθέτου των Βιβλίων στην εφημερίδα, καλλιέργησε καθοριστικά υγιές κλίμα.
Θεωρούμαι “οροθετική” εδώ και 25 χρόνια περίπου. Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της “μόλυνσης” επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS, στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007. Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές.
Ωσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα."

Ελπίζω η είδηση του θανάτου της να βοηθήσει άλλους και άλλες που μοιράζονται τα πιστεύω της να πουν αντίο σε μια θεωρία συνωμοσίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές, να δουν και να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα την πραγματικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: