Εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν....

Τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο, υπάρχει στην Αθήνα μια κινητή βιβλιοθήκη διαφορετική απο τις άλλες...

Μια "Ζωντανή Βιβλιοθήκη", που δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία αλλά...ζωντανά!

Ανθρώπους δηλαδή, που μέσα απο την προσωπική τους εμπειρία και με διάθεση να την μοιραστούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, με σκοπό να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό.

Μια τρανς γυναίκα, ένας οροθετικός, μια ηθοποιός με αναπηρία, ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, μια γυναίκα με νανισμό, άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει χρόνιο θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό, προσφέρονται για "διάβασμα" μέσα από μια προσωπική συζήτηση του αναγνώστη / αναγνώστριας με το "ζωντανό βιβλίο" που αυτός / αυτή έχει επιλέξει.

Η ιδέα της "Ζωντανής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε πριν απο 10 χρόνια απο μια ομάδα νέων στην Δανία, που έψαχνε έναν τρόπο βιωματικό για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τις διακρίσεις. 
Απο τότε έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει υιοθετηθεί απο το Συμβούλιο της Ευρώπης ως καλή πρακτική για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου από τις 18.00 ως τις 23.00 διοργανώνεται μία ακόμα Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας, στον πολυχώρο Booze Cooperativa, στο νέο αίθριο χώρο του (Κολοκοτρώνη 57-59).
 


 Ο χώρος είναι προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε Braille και μεγαλογράμματη γραμματοσειρά.  Θα παρέχεται ακόμα ζωντανό λεξικό (διερμηνεία) στα Αγγλικά, τα Νταρί και τα Φαρσί και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.
 
Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…





3 σχόλια:

Περσέας είπε...

πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία για να ακουστούν άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο επειδή δεν πληρούν το κοινωνικό πρεστίζ.Καιρός είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα και κυρίως αυτά που βλάπτουν και προσβάλλουν την ιδιαιτερότητα του καθενός μας

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μια διαφορετική βιβλιοθήκη,φαντάζομαι τι θα έχει να πει το κάθε (βιβλίο)...
Αυτό είναι ένα από τα λίγα
πράγματα που ζηλεύω στην Αθήνα,και που δεν έχουμε εμείς στην επαρχία, οι διάφορες επιλογές!
καλησπέρα

Unknown είπε...

Είναι πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία...
όσοι/όσες μπορείτε να έρθετε!
καλησπέρα σας!