Ρωσία : Ένοπλη επίθεση στα γραφεία οργάνωσης για το HIV/AIDS

Ένοπλη επίθεση δέχτηκαν χθες μέλη της Ρωσικής οργάνωσης LaSky στα γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη. 
Η LaSky είναι μια οργάνωση για το HIV/AIDS και η επίθεση έγινε στο "Rainbow" κοινωνικό κέντρο της οργάνωσης για γκέι και bisexual άντρες. 

Σύμφωνα με καταγγελία του μέλους της οργάνωσης A.S, "Τα πογκρόμ έχουν γίνει πραγματικότητα. Δύο άντρες, φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με πιστόλια και μπαστούνια του μπέιζμπολ επιτέθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης LaSky. Κλήθηκε η αστυνομία και ενώ κατεύθασαν αστυνομικοί στο σημείο, έφυγαν αμέσως λέγοντας πως δεν βρήκαν καμία απόδειξη για το έγκλημα. Δύο επισκέπτες  του κέντρου κατέληξαν στο νοσοκομείο. LGBT ακτιβιστές/ακτιβίστριες και δικηγόροι LGBT οργανώσεων έχουν αναλάβει την υπόθεση."

Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο για την LGBT κοινότητα στην Ρωσία, καθώς έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων απέναντι σε LGBT άτομα μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου περί "Γκεί προπαγάνδας" της Ρωσικής κυβέρνησης.   

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο νόμος αυτός έχει καταστροφικές συνέπειες, μεταξύ άλλων και στην εξάπλωση του HIV/AIDS αλλά και στην πρόσβαση των LGBT ατόμων στην ενημέρωση, την πρόληψη και τις υπηρεσίες υγείας. 

πηγή : Queerussia