Γραφείο δωρεάν νομικής στήριξης για οροθετικά άτομα



Το Κέντρο Ζωής με την 20ετή πορεία του στον τομέα της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε οροθετικούς/ ές, από τον Μάιο 2010 υλοποιεί με επιτυχία την καμπάνια «STOP STIGMA» ενημερώνοντας τους οροθετικούς/ες για τα δικαιώματά τους, ενδυναμώνοντάς και υποστηρίζοντάς τους στη διαδικασία καταγγελίας απαράδεκτων συμπεριφορών διακριτικής και άνισης μεταχείρισης και ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό σε θέματα διακρίσεων.

Απαντώντας στις ιδιαιτερότητες της περιόδου που βιώνουμε και στην ανάγκη των οροθετικών για ένα πιο ολοκληρωμένο υποστηρικτικό σύστημα, εγκαινιάζουμε μια νέα καινοτόμο υπηρεσία το «Γραφείο Δωρεάν Νομικής Στήριξης για Οροθετικούς/ ές». 
Στόχος του Γραφείου Νομικής Στήριξης είναι η εξειδικευμένη ενημέρωση των οροθετικών για τα δικαιώματά τους σε βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής αλλά και η επιλεκτική νομική εκπροσώπηση υποθέσεων παραβιάσεων δικαιωμάτων.

Επιμέρους δράσεις την υπηρεσίας είναι η δημιουργία δικτύου συνεργασίας με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της HIV λοίμωξης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρεμβάσεις σε αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την ανάδειξη των δικαιωμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νομικά κενά και η υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων των οροθετικών.

Το Γραφείο Νομικής Στήριξης ξεκινά τις εργασίες του στις 18 Ιουνίου 2012, θα στελεχωθεί με ένα Νομικό Σύμβουλο ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του Κέντρου Ζωής κάθε Τετάρτη 14:30- 19:30 μ.μ. και θα δέχεται κατόπιν ραντεβού.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το Κέντρο Ζωής στα τηλέφωνα 210 7257617, 210 723384

Δεν υπάρχουν σχόλια: