Hillary Clinton : Υλοποιήσιμος ο στόχος για «Μια γενιά χωρίς AIDS»


Μιλώντας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ την Τρίτη, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον,ανέφερε ότι η βελτίωση στην θεραπεία και την πρόληψη έχουν θέσει το στόχο «Μιας γενιάς χωρίς AIDS» υλοποιήσημη σε παγκόσμιο επίπεδο.

H  Χίλαρι  Κλίντον σημείωσε πως οι προσπάθειες οι οποίες πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση των ΗΠΑ,  έχουν συμβάλλει στην δημιουργία των βάσεων για αλλαγή στην 
 πορεία της επιδημίας.


Περιέγραψε ως γενιά χωρίς AIDS την πρώτη κατά την οποία θα έχουν πάψει να γεννιούνται παιδιά φορείς του ιού HIV, θα αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν ως έφηβοι ή ενήλικες και εάν αυτό συμβεί θα έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

Ανακοίνωσε  επίσης ότι η γνωστή αμερικανίδα παρουσιάστρια Ellen DeGeneres θα είναι ειδική παγκόσμια πρέσβειρα για την ανάδειξη θεμάτων για το HIV/AIDS. Σε επιστολή της προς την Ellen DeGeneres που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αναφέρει :
"Τα λόγια σου θα ενθαρρύνουν τους αμερικανούς να ενώσουν τις φωνές τους με την δική σου στην καμπάνια για "Μια γενιά χωρίς AIDS". "Μέσα από κανάλια επικοινωνίας όπως η εκπομπή σου και τα social media, θα μεταδόσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους το αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να νικήσουμε αυτή τη μάχη". 

Η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, οι ΗΠΑ, άλλοι υποστηρικτές και οι χώρες που πλήττονται βαθύτατα από την ασθένεια, θα πρέπει να προχωρήσουν στην χρήση συνδυασμού μεθόδων πρόληψης.

Όπως είπε, αυτή η στρατηγική εστιάζεται σε τρεις παραμέτρους: στον τερματισμό της μετάδοσης του ιού από την μητέρα στο παιδί, στη διεύρυνση της εθελοντικής περιτομής στους άνδρες, για να μειωθεί η μετάδοση από άνδρα σε γυναίκα και στην αύξηση των θεραπειών με αντι-ιικά φάρμακα για τους ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό του AIDS.

Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ δεσμεύονται να προσφέρουν 60 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση αυτών των προσπαθειών στην υπό-σαχάρια Αφρική, ενώ ζητούν και από άλλα κράτη να συνεισφέρουν.

Video από την ομιλία :






Δεν υπάρχουν σχόλια: