Εκστρατεία HIV και εργασία

Η Θετική Φωνή σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, πραγματοποιούν εκστρατεία για τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο σε οροθετικά άτομα.  Ιδού η αφίσα :

 



Ελπιδοφόρο και θετικό οτι η ΓΣΕΕ υποστηρίζει την εκστρατεία και αναλαμβάνει δράση για την καταπολέμηση του στίγματος στο εργασιακό χώρο και μάλιστα όχι επετειακά την 1η Δεκέμβρη αλλά σε μια περίοδο κρίσης, που τα εργασιακά αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα κινδυνεύουν ίσως περισσότερο απο ποτέ.

Η ΓΣΕΕ ανέλαβε να διανείμει την αφίσα, συνοδευόμενη απο ενημερωτικό έντυπο για το πως μεταδίδεται ο HIV και πως όχι, σε όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους όπου έχει πρόσβαση.

Μακάρι να μην χρειαζόταν, 30 χρόνια μετά την ανακάλυψη του AIDS να πρέπει ακόμα να υπενθυμίζουμε το πως ΔΕΝ κινδυνεύεις να κολλήσεις HIV.

Αλλά όταν η άγνοια καλά κρατεί και όταν ζείς σε μια χώρα που το ανώτατο δικαστήριό της έχει δικαιολογήσει μια κατα τα άλλα παράνομη απόλυση λόγω οροθετικότητας για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, μάλλον πρέπει να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή!

Back to basics λοιπόν, το κείμενο που συνοδεύει την εκστρατεία σχετικά με το πως μεταδίδεται και κυρίως πως ΔΕΝ μεταδίδεται ο HIV :


Σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης,  η HIV λοίμωξη είναι πλέον ένα χρόνιo νόσημα και οι οροθετικοί (άνθρωποι που ζούν με HIV) μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και να εργάζονται όπως ο καθένας και η καθεμία απο εμάς. Το να δουλεύεις με οροθετικούς ανθρώπους δεν αποτελεί κίνδυνο. Δείξε σεβασμό



Τρόποι μετάδοσης



Τα σωματικά υγρά στα οποία υπάρχει ο ιός είναι :



-         Αίμα

-         Σπέρμα

-         Κοπλικά υγρά

-         Μητρικό γάλα

-         Άλλα σωματικά υγρά που μπορεί να περιέχουν αίμα



Ο HIV μπορεί να μεταδοθεί :


       - Με σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

       - Με μετάγγιση μολυσμένου αίματος

       - Με κοινή χρήση σύριγγας

       - Απο την μητέρα στο παιδί κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης, του          

        τοκετού ή με τον θηλασμό.



Ο HIV ΔΕΝ μεταδίδεται :



-         Με κοινωνικές επαφές

-         Με κοινή χρήση τουαλέτας και σκευών εστίασης

-         Με σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό

-         Με τσιμπήματα απο κουνούπια η άλλα έντομα



3 σχόλια:

Περσέας είπε...

όντως ήταν κουλό που χρειάστηκαν 30 χρόνια απτην εμφάνιση του ιού για να ανακαλύψουν στην Ελλάδα οι εργοδότες και οι δικαστικοί ότι ένας φορέας δε μεταδίδει τον ιό με τις κοινωνικές συναναστροφές.Τουλάχιστον προχωράμε αργά (απτο βάδισμα προς τα πίσω καλύτερα)

Unknown είπε...

Και δεν το έχουν "ανακαλύψει" ακόμα όλοι...απ'την άλλη κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Unknown είπε...

Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και προκατάληψης όπως ξέρεις μικρούλη.
Ευτυχώς που η θετική φωνή κάνει σταθερά βήματα για ενημέρωση.